Hoe vind ik een goede advocaat?

H

Het vinden van een goede advocaat kan best lastig zijn. Ondanks dat de gemiddelde advocaat in Nederland een goede advocaat is zitten er ook zeker goede, hele goede, minder goede en zelfs een paar slechte advocaten tussen. Gelukkig zijn er een aantal handige tips die jou kunnen helpen bij het vinden van een goede advocaat. Je vindt ze in dit artikel!

Specialist

Waar vroeger de meeste advocaten thuis waren op allerlei rechtsgebieden, geldt dat nu niet meer. In de afgelopen jaren zijn steeds meer advocaten zich gaan specialiseren op een bepaald gebied. Het is niet per se nodig om een specialist te vinden. Er zijn namelijk veel juridische kwesties waar iedere advocaat voldoende van af weet om goed advies te kunnen geven.

Transparant

Transparantie in de kosten is erg belangrijk. Denk hierbij aan bijvoorbeeld vaste prijsafspraken. Let altijd goed op ‘verborgen’ kosten, zoals kantoor- of administratiekosten. Het is prettig om vooraf te weten wat de kosten zijn. De kosten zeggen niet altijd iets over de kwaliteit van een advocaat. Zo is de duurste advocaat niet altijd de beste en de goedkoopste niet gelijk de slechtste.

Communicatie

De manier van communiceren is tekenend voor de manier waarop de advocaat zijn zaken doet. Houdt hierbij rekening met uitleg in begrijpelijke taal, maar ook met gebruikelijke communicatiemiddelen, zoals e-mail, mobiele telefoon, etc. Krijg je alle documenten netjes via de mail of wordt alles nog per post gestuurd? Vind een advocaat die communiceert op de manier die jij prettig vindt.

Vertrouwen

De communicatie tussen jou en de advocaat is tevens erg belangrijk. Het is belangrijk dat er een persoonlijke relatie met onderling vertrouwen is. Hierbij moet je goed naar je gevoel luisteren.

Kortom, bij het vinden van een goede advocaat is het van belang om met bovenstaande tips rekening te houden. Ben je op zoek naar een goed advocatenkantoor? Dan staat BRight Advocaten voor u klaar. De expertises van BRight Advocaten lopen uiteen van auteurs- en modelrecht tot samenwerkingsovereenkomsten.