Van je slaapproblemen af door elke dag yoga te beoefenen

V

Van je slaapproblemen af door elke dag yoga te beoefenen

Met yoga kun je voorgoed een einde maken aan je slaapproblemen. Helaas moet je hier wel voor oefenen. Het goede nieuws is echter dat je door de yoga niet alleen van je slaapprobleem af komt, maar ook nog eens tijdens de dag meer ontspanning zult ervaren. De yoga oefeningen op deze pagina zijn speciaal gemaakt voor slaapproblemen. Deze yogahoudingen zijn namelijk voor het grootste deel zogeheten voorover buigingen. In tegenstelling tot de achterover buigingen wordt je lichaam hier niet actief van.

Word ik dan automatisch slaperig van deze yoga oefeningen?

Je wordt helaas alleen slaperig van de yoga oefeningen als je met je aandacht bij je lichaam blijft. Dit is ook het moeilijkste aspect van yoga, iedereen kan wel bewegen, maar bewust bewegen is heel lastig. De reden dat je na de yoga gemakkelijk in slaap valt is dat je tijdens de yoga al alle zorgen omhoog laat komen. Terwijl je de gedachten observeert en niet weg probeert te duwen blijf je met het grootste gedeelte van je aandacht bij je lichaam. Dit is met yoga ook iets gemakkelijker te doen dan bij alleen mindfulness of meditatie, omdat je lichaam in beweging is. Door de beweging heb je meer afleiding van het hoofd en is het gemakkelijker om de gedachte waar te nemen terwijl je het lichaam voelt. Dit is alles wat nodig is, want als je aandacht niet voor de volle honderd procent in je hoofd zit kan je nooit diep door denken en blijven de gedachtes oppervakkig. Als je daarna in bed ligt merk je dat je automatisch op dezelfde manier reageert op je gedachten; je ziet ze wel, maar tegelijkertijd blijf je het lichaam voelen.Schrik niet als er heftige emoties opkomen tijdens de yoga, in dat geval geeft deze pagina extra tips.
Het kan zijn dat je na een tijdje goed slaapt en nu gedurende de dag nog meer wilt ontspannen. Dit is een goed streven, omdat je hierdoor ook nog eens beter gaat slapen. In dit geval kun je het beste met deze yoga beginnersoefeningen beginnen.
Wil je slapen, maar liever niet bewegen dan is deze pagina over mindfulness heel handig.Hier vind je ook een aantal oefeningen.